İKİ AYRI KRAL



İKİ AYRI KRAL
Merhaba arkadaşlar. Bilindiği üzere WOTBlitz ' de tanklar genelde 3 ana başlık altında karşılaştırılıyor. Bunlar ;
1 - DPM ( Dakika Başına Hasar )
2 - Zırh
3 - Hareketlilik
Bu bölümde DPM olarak oyunun iki ayrı kral tankından bahsedeceğiz.

Bu tanklardan ilki oyunun daha başlarından itibaren bulunan İNGİLİZ ağır tankı FV215B.

Bir diğeri ise birkaç güncelleme öncesinde oyuna dahil edilen ÇİN ağır tankı WZ-113 .

Ve başlıyoruz...
TANK DPM DÖNÜŞ
( ° )
MAX. HIZ
( KM/h )
TOP
EĞİMİ
( ° )
TARET
GÖVDE ZIRHI
( mm )
KLAN
SAVAŞLARINDAKİ
DURUMU
FV215B 3275 33 34 7 254 - 100 Çok nadir.
Çünkü zırhı kötü olduğu için klan savaşlarında nadir rastlanıyor.
WZ-113 3275 20 50 6 260 - 120 Son zamanlarda daima.
En güçlü taret zırhına sahip olması ve çok iyi.
Side scrap yapabiliyor olması bir bölgeyi tutmada birebir.
Tabiki DPM ide unutmamak gerek.
FV215B
Maus ve E100 ' den sonra gelen iri cüsesiyle tam bir asalet timsali… Lakin taretin ( kule ) geride bulunması tankın belkide tek ve büyük eksi yönü. Bunun dışındaki her özelliği tankı vazgeçilmez yapmaya yardımcı.

3275 ' lik bir dakika başına hasar ( DPM ) ile ağır tanklar arasındaki en yüksek iki tanktan biri  259 mm ' lik AP delişiyle en yüksek delişe ve 1.54 sn ' lik nişan almaya sahip olmasıyla iki kıyasta da seviye 10 ' da ağır tanklar arasındaki en mükemmel topa sahip. Gördüğü yerde affetmeyen ve attığını vuran bir topu var özetle.
Bunların haricinde 7 ° top eğimi ve 254 mm ' lik taret zırhı ile size hulldown pozisyonlarındada beni seç diye bağırır. Gövde zırhında her tankta olduğu gibi ön alt weakspot durumunda bu yüzden ya orayı kapatmalı yada diğer tankla kafa kafaya mücadele etmelisiniz. Ön üst gövde zırhı IS-4 - IS-7 gibi tankların AP mermisi ile delinmez lakin E100 - MAUS gibi size üstten bakan tanklar rahat deler. Bunun haricinde simsiyah gözüküpte delinmediği poziyonlarda yok değil.
Hareketlilik olarak MAX. HIZ ı 34km/h ile düşük olabilir ama anında bu hıza ulaşabilir. Gövde ve taret dönüş hızı olarak 10. seviyedeki en mükemmel ağır tank. Şöyleki hareketli denilen T110E5 ' in gövde dönüş hızı 25° iken FV215B ' nin 33° .

Gözden kaçırıan ve pek bilinmeyen bir diğer özelliğide yüksek HE delişi. 120 mm HE delişi ile WZ-113 'ün 60mm , T110E5 ' in 60mm olan delişlerine göre açık ara önde. Yani yandan bir tankı görüyorsanız affetmeyin yapıştırın.

Hemen gidilecek bir seri değil IS-7 , E100 ünüz varsa sonra gidilebilir mesela. Serisi zor bir seri ama ulaştığınız tank mükemmel. Maç çevirme potansiyeli çok yüksek.
WZ-113
Oyuna birkaç güncelleme önce gelen ÇİN ağır serisinin amiral gemisi olan WZ-113 beklenenin aksiinde bir yer edindi. Başlangıçta RUS ağır tankları gibi olduğu düşünüldü. Lakin beklenilenin aksi olduğu kısa sürede ortaya çıktı. Gelin şimdi bakalım nasılmış bu WZ-113 ;
WZ-113 tip olarak IS-7 , IS-4 ü andırıyor doğru. Ama bu tankın öyle bir özelliği varki kimseye yakın olmadığını bağırıyor. WZ-113 uzun zamandır DPM tahtında oturan FV215B ' e artık bende kralım diyerek zirveye ortak oldu. 3275 ' lik bir DPM ile ağır tanklar arasında ilk sırayı paylaşıyor.
Top özellikleri 2.08 sn ' lik nişan alma ile IS-7 , IS-4 gibi kuvvetli zırhı olan tanklardan önde. 6° lik top eğimi klasik değerde. Topu FV215B kadar iyi olmasada birçok ağır tanktan iyi.
260 mm ' lik taret zırhı ile ağır tanklar arasındaki en kuvvetli değer. 120 mm ' lik gövde zırhı az gözükebilir lakin efektifliği ile delmek oldukça güç. Sidescrap pozisyonlarında IS-7 ' den daha iyi. Zırhı ve DPM ' i ile FV215B ' de dahil her tankla 1 VS 1 atabilir. Himmelsdorf , Kayıp tapınak ve üzümbağları gibi harita ' larda 1 VS 3 bile çok rahat tutabiliyor. 
Bu tankın en kötü yönü dönüşleri bazen sizi kanser bile edebilir. IS-7 bile 23° iken WZ-113 ' ün 20° lik bir dönüşe sahip olması gerçekten kötü. Belki yakın bir zamanda bu dönüş konusunda iyileştirme olabilir. Ama bu haliyle bile güçlü tank , o yüzden vermeselerde kral tahtından indirilemez... Max hızı 50km/h ile iyi bir değer.
Oyuna ilk başlanıldığında gidilecek bir seri. Serisinde pek zorlanılacak tank yok ama çok'ta eğlenceli sayılmaz.

Oyundaki adıyla ( SoloMevlana ) ' nın sizlere tavsiyeleri. Sizlerinde önerilerini bekliyoruz.


Yorumlar